Regnvejret kunne hverken tage humøret fra musikere eller publikum på Danmarks største kopifestival BALSLEV: Publikums humør fik et gevaldigt løft, da det århusianske U2 kopiband Elevation i går eftermiddag indtog scenen i silende regn på Balslev Festival. Kun et par numre skulle der til, før forsanger Danny Goodwin havde folk i sin hule hånd og stod i spidsen for en livlig regndans på det grønne græs foran sig.

Og de jyske kopister kom for alvor ud over scenekanten, da guitaristen Steen Wæver hoppede ned og spillede blandt publikum og til sidst gjorde en lille drengs dag minderig ved at forære ham sin stråhat.

Netop entusiasmen er noget der kendetegner Danmarks største kopifestival.

– Jeg har været til samtlige udgaver af Rock Under Broen, som jo også er et godt arrangement. Men det er anderledes livsbekræftende at være her i Balslev. Tingene er ikke større, end du kan overskue dem, og børnene kan trygt løbe frit rundt og lege, mens far og mor hører musik.

– Og hvad musikerne måtte mangle i professionalisme har de til gengæld i en smittende spilleglæde. Den savner man nogle gange under broen. Når man spiller på døren som her i Balslev, så kommer man for at spille og ikke for pengene, siger middelfarteren Bent Hørbye, som var med for fjerde gang i Balslev sammen med sin kone.

Gårsdagens var den ottende festival i den lille landsby. Og den sidste lørdag i juni er efterhånden ved at være kendt blandt landets musikere.

– De første år måtte vi ligge på knæ for at få orkestrene herud, nu er det blevet et problem at sige nej tak til dem, vi ikke har plads til, fortæller Jesper Buch fra festivalgruppen.

Han fik ikke lov at hvile meget ud ovenpå en lang og travl lørdag. Her til formiddag gik turen nemlig til Bossen i Parken efter en solid gang Bruce Brunch sammen med musikvennerne.

Original artikel